Voor een stuk of 10 zalmbombes.
500 gram gerookte zalm
150 gr wilde rijst mix
2 el citroen mayonaise
150 gram Feta kaas verkruimeld
10 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
Handje kervel
Nodig: ramequins Ø10cm, dun plastic folie.
Garnering: Cherrytomaatjes, limoen en kervel
Kook de rijst volgens de aanwijzingen, maar gebruik groentebouillon i.p.v. water. Afgieten en afkoelen. Meng de afgekoelde rijst met de mayonaise, Feta, tomaatjes en fijngesneden kervel.
Proef even en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Plooi de folie in een paar ramequins zodat het folie over de rand hangt. Nu leg je stroken zal in de bakjes zodat de zalm de bakjes geheel bedekt. Gebruik stukjes anders ben je zo door je zalm heen. Ik knip de zalm met een schaar. Laat de zalm ook iets overhangen. Doe nu voldoende rijstmengsel in de bakjes tot net onder rand. Druk aan en vouw de zalm eroverheen. Pak de punten van de folie en draai die aan. Trek de bombe uit de ramequin en draai de folie strak om de bombe. Plaats in de ijskast tot gebruik. Bij gebruik folie verwijderen en met een scherp, nat mes de bombe halveren. Serveren met een lekkere salade met limoendressing. Garneren met stukjes tomaat, limoen en kervel.