Regen in Nederland, zon en warmte op Mallorca.
Voorlopig ben ik hier wel even. Mag ik koken met al die (h)eerlijke producten van het land, zoals citroenen.
Deze boom staat op de akker en de citroenen nodigen je echt uit er iets mee te gaan doen.
Ik ben maar begonnen er een aantal te verzamelen met het plan er Marrokaans ingelegde citroenen mee te maken. Het enige nadeel is dat het dan wel een paar maanden duurt voor ik de eerste kan eten. En dan ben ik weer thuis.
Ben dus gestart met een alternatieve bereiding door ze te koken in zout water, dan zijn de schillen sneller zacht en kan je ze ook sneller eten.
Morgen ga ik een grote glazen pot zoeken om het restant in te maken, dan zal ik ook vertellen hoe ik dat doe.
Viewing entries in
Uncategorized
Dit was even een tip om snel wat lekkers op de BBQ te maken. In de ochtend marineer je dik gesneden plakken aubergine of courgette met een marinade van knoflook, zout, peper, olijfolie, tijm en rozemarijn (staafmixer). Voor de varkenslapjes (procureur) marinade het sap van 1 sinaasappel en een paar lepels grove mosterd doorheenroeren.
Eind van de middag BBQ aansteken.
Grillen.
En eten maar!
Eind van de middag BBQ aansteken.
Grillen.
En eten maar!
[caption id="" align="alignright" width="365"] Sukadevlees verschillend gekruid in de vacuumzak[/caption]
Volgende week 2 en 3 juni kook ik als gastkok in Restaurant de Hogenhouck. Iedere keer bedenk ik dan weer een nieuw menu. Dit keer met asperges en sukadevlees. Ik werk dan graag met de waterbak voor langzame garing bij constante temperatuur. Ik heb nu 3 stukken vlees op verschillende manieren gekruid en leg ze twee dagen onder water. Het beste resultaat zal ik dan volgende week serveren.
Volgende week 2 en 3 juni kook ik als gastkok in Restaurant de Hogenhouck. Iedere keer bedenk ik dan weer een nieuw menu. Dit keer met asperges en sukadevlees. Ik werk dan graag met de waterbak voor langzame garing bij constante temperatuur. Ik heb nu 3 stukken vlees op verschillende manieren gekruid en leg ze twee dagen onder water. Het beste resultaat zal ik dan volgende week serveren.