INGREDIËNTEN (ca. 30 stuks)

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 400 gram bloem

Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en roer tot deze helemaal is opgenomen.

Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.

Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.

1 Comment